torsdag, 13 januari, 2022

OEM International förvärvar Demesne Electrical Sales Limited Ireland

OEM International har idag förvärvat Demesne Electrical på Irland, Demesne är Irlands ledande oberoende importör och distributör av produkter för elektrisk styrning, ställverk, energibesparing och installation. Bolaget har en årsomsättning om cirka 20 miljoner Euro (205 MSEK) med ett rörelseresultat på cirka 2,5 miljoner Euro (26 MSEK). Huvudkontoret ligger i Dublin med filialkontor i Cork i södra Irland samt Dungannon i Nordirland. Företaget har ett starkt produkterbjudande baserat på ett långt samarbete med flertalet ledande europeiska tillverkare.

- Demesne som varit verksamma sedan 1977 har en stark position på den irländska marknaden. Med sin affärsmodell passar de väl in i OEM och genom förvärvet etablerar vi oss på en ny intressant marknad. Ambition är att vidareutveckla verksamheten och succesivt stärka kunderbjudandet kommenterar Jörgen Zahlin, VD och koncernchef för OEM International.

Tillträde sker den 13 januari och förvärvet väntas ha en positiv påverkan på OEM:s resultat för innevarande år.

Tranås, 13 januari 2022

OEM International AB (publ)Denna information är sådan information som OEM International AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades för offentliggörande den 13 januari 2022 kl. 23.30 CET, genom Johan Bromans försorg.

Ladda ner Pressmeddelande Förvärv Demesne 2021-01-13 sv